Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O femeie a fost scoasă dintr-un camion care atîrna în gol pe marginea unui pod

4 mar. 02:00   Externe
1641 0

Pompierii din Louisville au salvat vineri o femeie care se afla la volanul unui camion, după ce aceasta a intrat cu autovehiculul în structura Podului Clark Memorial.

Operațiunea de salvare a fost una dramatică din cauza pericolului ca femeia să cadă, cu tot cu autotrenul la volanul căruia a rămas blocată după coliziune, în rîul Ohio, transmite jurnal.

Accidentul cu mai multe vehicule a avut loc la scurt timp după prînz, a raportat WLKY, afiliat CBS, potrivit Digi24. Departamentul de poliție din Louisville a declarat că în accident au fost implicate două vehicule de pasageri, o camionetă și o remorcă comercială cu semi-tractor. Doi pacienți dintr-unul dintre vehiculele implicate în această coliziune au fost transportați la spital cu răni grave care le puneau viața în pericol, a declarat poliția.

Ambele părți ale podului au fost închise, pentru ca pompierii și medicii să îi poată salva pe oameni. Pompierii au folosit o scară și au montat un sistem de scripeți pentru a o prinde în siguranță cu frînghia pe șoferița care se ruga să fie salvată.

Șeful pompierilor din Louisville, Brian O'Neill, a spus că la fața locului se aflau aproximativ 30 de pompieri, împreună cu salvatorii de la serviciul de urgență, iar primii care au ajuns la locul accidentului au putut să comunice cu șoferița și să o liniștească.


Odată ce frînghiile au fost montate, pompierul Bryce Carden, care a declarat în timpul unei conferințe de presă că s-a antrenat pentru aceste salvări „de peste 100 de ori”, a fost coborît peste marginea podului spre cabina autotrenului care atîrna pe pod, adăugînd că „a avut încredere în băieții din partea de sus”.

El a spus că știa ce mișcări trebuie să facă și că s-a simțit bine să-și pună antrenamentul „la treabă”.

Carden a spus cînd a ajuns la șoferiță, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, că „ea se ruga, se ruga mult și m-am rugat cu ea – așa că a fost bine”. El a spus că ea continua să-i mulțumească lui Dumnezeu, pentru că salvatorul a ajuns la ea, dar Carden i-a indicat să „respire adînc” pentru că avea nevoie ca femeia să-l ajute să o prindă în hamul de salvare.

Sistemul de scripeți i-a tras apoi pe Carden și pe șofer pe partea laterală a podului, în siguranță. Înregistrările video îi arată pe cei doi legănîndu-se în aer în timp ce erau scoși încet din cabină spre pod. S-au întors în siguranță pe pod la ora 12:45. Femeia era în stare stabilă, dar a fost transportată la spitalul local, a spus O'Neill. „Aceștia au fost niște eroi serioși astăzi”, a spus el.

Într-un briefing de presă sîmbătă, primarul Louisville, Craig Greenberg, a spus că o investigație preliminară a poliției a dezvăluit că accidentul a avut loc atunci cînd un vehicul care circula spre sud pe pod s-a izbit de un alt vehicul care era blocat pe banda din dreapta.

„După impact, șoferul acelui vehicul și-a pierdut controlul și a traversat pe banda spre nord, unde acel vehicul a lovit autotrenul, care se deplasa spre nord”, a explicat Greenberg.

Impactul a făcut ca mașina femeii să treacă prin balustradă. Șoferul vehiculului care a lovit-o rămîne internat cu răni grave, a spus Greenberg. Nu există camere pe pod, așa că nu există niciun video care să arate momentul exact al coliziunii, a mai dezvăluit Greenberg.

Podul s-a redeschis pînă sîmbătă seara, a spus Greenberg, iar accidentul nu a afectat integritatea structurală a podului.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?