Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

O companie aeriană va începe să cîntărească nu doar bagajele

8 feb. 21:30   Externe
3527 0

Pe cîntar, înainte de zbor. O companie aeriană de top a anunțat că va cîntări atît pasagerii, cît și bagajele acestora, pentru a calcula "echilibrul zborului".

Măsura va fi implementată pe bază de voluntariat pînă în luna mai, cu scopul de a îmbunătăți calculul echilibrului pentru sporirea siguranței zborului, scrie nypost.com, citată de ziare.com.

O companie aeriană din Finlanda va colecta date cîntărind clienții voluntari și bagajele lor de mînă la poarta de îmbarcare, conform unei declarații din partea companiei, citată de nypost.com. „Cîntărirea este voluntară și anonimă, iar datele vor fi utilizate numai pentru optimizarea calculării actuale a echilibrului aeronavelor companiei”, spun reprezentații acesteia.

Cîntărirea pasagerilor va contribui la asigurarea faptului nu se depășește greutatea maximă stabilită pe care un avion o poate suporta înainte de decolare.

„Folosim datele de cîntărire pentru calculul mediei necesar pentru operațiunile în condiții de siguranță ale zborurilor, iar datele colectate nu sînt în niciun fel legate de datele personale ale clientului”, a declarat Satu Munnukka, șeful proceselor terestre ale companiei. Munnukka a subliniat că nu se va cere numele sau numărul rezervării pasagerilor care se oferă voluntar să fie cîntăriți.


În context, s-a constatat că schimbările în obiceiurile alimentare și diete duc la creșterea în greutate a pasagerilor, ceea ce poate avea un impact asupra siguranței zborurilor.

„Trei sute de persoane care cîntăresc mai mult decît media pot suprasolicita semnificativ un avion, iar toate calculele noastre de performanță - lungimea pistei, urcarea, depășirea obstacolelor, distanțele de aterizare, capacitățile altitudinale - depind de greutate, printre altele”, a declarat Shem Malmquist, instructor la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, pentru CNBC.

Majoritatea companiilor aeriene europene utilizează greutatea medie a pasagerului așa cum este calculată de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA), care arată că bărbații au o greutate medie de 82,2 kg, în timp ce femeile au o greutate medie de 67,5 kg.

Conform statisticilor guvernamentale, în 2020, 42% din populația SUA cu vîrsta de cel puțin 20 de ani este considerată obeză. În anii 1960, această cifră era doar de 10%.

Astfel, mai multe companii aeriene din SUA, inclusiv United, Spirit, Frontier, Hawaiian și American, cer clienților care nu încap într-un singur scaun să achiziționeze un alt bilet. De altă parte, avocații persoanelor obeze susțin că operatorii aerieni au redus lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Compania finlandeză se alătură Korean Air, Hawaiian Air, Uzbekistan Airways și Air New Zealand în grupul de companii aeriene care au cîntărit clienții.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?