X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

O cafenea italiană încasează o taxă pentru serviciul "tăierea sandwich-ului"

12 aug. 2023,, 00:00   Externe
3093 0

Proprietara unei cafenea din Italia își apără decizia de a încasa o taxă suplimentară de 2 euro pentru tăierea unui sendviș în 2. Nota de plată cu suprataxa a devenit virală, iar utilizatorii rețelelor sociale s-au revoltat, lăsînd review-uri negative cafenelei, relatează Business Insider.

Bar Pace, o cafenea din apropiere de Lacul Como, a ajuns subiect în presa locală săptămîna trecută, după ce o clientă a scris pe TripAdvisor că i s-a perceput o taxă suplimentară de 2 euro pentru tăierea unui sandviș în două. Ea a postat o fotografie cu nota de plată, explicînd că a luat masa cu încă o persoană și că au vrut să împartă sandvișul. „Incredibil, dar adevărat”, a scris femeia în iunie. Au cheltuit în total 15,70 euro, dintre care 2 euro au însemnat o taxă pentru un serviciu numit „diviso a metà” (împărțit în două), după cum arată nota de plată, transmite Digi.

Clienta nu și-a dezvăluit identitatea, dar profilul său de pe TripAdvisor arată că este o femeie din Milano, cu vîrsta între 50 și 64 de ani. Comentariul ei a devenit viral la începutul lunii august, iar Bar Pace a fost bombardat cu recenzii negative pe Facebook, Google și TripAdvisor de oameni revoltați de această practică. TripAdvisor a suspendat între timp recenziile pentru cafenea, invocînd îngrijorări legate de evaluările de la persoane care nu au fost niciodată acolo. „Din cauza unui eveniment recent care a atras atenția presei și a provocat un aflux de recenzii care nu descriu o experiență la prima mînă, am suspendat temporar publicarea de noi recenzii pentru această locație”, a scris TripAdvisor.

Acum, Cristina Biacchi, care deține Bar Pace împreună cu soțul ei, se întreabă de ce clienta supărată nu și-a exprimat îngrijorarea înainte de a plăti nota. „I-am fi explicat că fiecare serviciu suplimentar trebuie plătit”, a declarat ea duminică pentru ziarul italian La Repubblica. „A trebuit să folosim două farfurii în loc de una și s-a dublat timpul de spălat, am folosit și două suporturi pentru farfurii. Să tăiem sandvișul în jumătate ne-a luat ceva timp, iar munca trebuie plătită”, a spus Biacchi. Proprietara cafenelei crede că timpul înseamnă bani și a invocat costurile în creștere ale industriei, dar a precizat că nu ar fi insistat asupra taxei de 2 euro dacă clienta ar fi contestat-o. „Toate acestea nu s-ar fi întîmplat”, a spus Biacchi. Între timp, valul de recenzii negative a scăzut ratingul Bar Pace la 2,7 stele din 5 stele, pe Facebook.

3
3
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?