Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Noul lider al opoziției turce a numit motivul pentru care ar putea demisiona

25 noi. 2023,, 12:15   Externe
2155 0

Noul lider al Partidului Popular Republican (CHP), Ozgur Ozel, a declarat că partidul său va începe să lucreze îndeaproape cu alte partide de opoziție pentru a cîștiga alegerile municipale programate pentru 31 martie 2024, relatează presa turcă.

Fasel a subliniat că anterior în cadrul partidul a avut loc o scindare din cauza înfrîngerii în alegeri, dar acum încrederea în el este restabilită, iar partidul revine la identitatea sa social-democrată de stînga. El a menționat, de asemenea, că componența conducerii a întinerit semnificativ și a crescut numărul femeilor în ea, relatează haqqin.az .

Vorbind despre coaliție, Fasel a anunțat că nu va fi creată o alianță majoră în favoarea acordurilor bilaterale sau multilaterale în circumscripții individuale. Potrivit lui, acest lucru va oferi candidaților din opoziție șanse mai mari la succes la viitoarele alegeri.

În ceea ce privește criteriile de succes și eșec, Ozel a precizat că consideră schimbarea Guvernului la alegerile generale din 2028 un succes, iar incapacitatea de a-l schimba - un eșec.
"Dacă nu m-aș fi considerat de succes, nu aș fi mers la congresul extraordinar al Partidului. Dacă rezultatul va fi unul cu succes, dar nu va duce la schimbarea guvernului, voi lăsa decizia delegaților. În cazul unui rezultat rău și a unei înfrîngeri, voi pleca imediat", a concluzionat el.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?