X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Noul avion chinezesc C919 face prima sa călătorie la Salonul de aviație din Singapore

19 feb. 09:00   Externe
2106 0

Noul avion cu corp îngust al Chinei, C919, produs de Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC), care concurează avioanele de pasageri ale Airbus și Boeing, a făcut prima sa călătorie în afara teritoriului chinez, organizînd duminică un zbor la Salonul de aviație din Singapore, relatează News.ro.

China a investit masiv în încercarea de a sparge dominația celor doi producători occidentali de avioane pe piața globală a aeronavelor pentru pasageri.

China a indicat o creștere a eforturilor sale în acest an pentru a promova prezența C919 și COMAC pe plan intern și internațional.

Avionul este certificat doar în China, iar primul dintre cele patru avioane C919 a început să zboare pentru China Eastern Airlines anul trecut.

Avînd în vedere că Airbus și Boeing au dificultăți să își mărească producția și să satisfacă cererea de avioane noi, iar Boeing se confruntă cu o serie de crize, industria aviației urmărește modul în care COMAC se poziționează ca o alternativă viabilă.


COMAC va investi zeci de miliarde de yuani în următorii 3-5 ani pentru a extinde capacitatea de producție a avionului C919, a informat presa chineză un oficial COMAC, în ianuarie.

Autoritatea aviatică din China a declarat luna trecută că va urmări să obțină anul acesta validarea Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) pentru C919, proces care a început în 2018.

COMAC este unul dintre cei doi producători de avioane comerciale care a efectuat un zbor în largul coastei Singapore, alături de Airbus, la o avanpremieră de duminică pentru cel mai mare salon aerian din Asia.

9
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?