Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Norvegia va amenda Meta cu aproape o sută de mii de dolari pe zi

8 aug. 2023,, 22:00   Externe
2655 0

Compania Meta va fi amendată cu un milion de coroane norvegiene (98.500 de dolari) pe zi de către Norvegia pentru încălcarea vieții private, începînd cu 14 august, a declarat autoritatea norvegiană pentru protecția datelor.

Autoritatea de reglementare, Datatilsynet, a declarat în iulie că Meta va fi amendată, dacă nu va soluționa încălcările de confidențialitate pe care aceasta le-a identificat. Datatilsynet a spus că Meta nu poate prelua date ale utilizatorilor din Norvegia, cum ar fi locațiile fizice ale acestora, pe care să le folosească ulterior pentru a le sugera reclame.

Compania americană a trebuit să dovedească autorității de reglementare norvegiene că a abordat problema pînă pe 4 august. Începînd de lunea viitoare, va fi aplicată o amendă zilnică de un milion de coroane, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Amenda va fi aplicată pînă pe 3 noiembrie, însă Datatilsynet o poate face permanentă prin trimiterea deciziei sale către Comitetul european pentru protecția datelor (CEPD), care are puterea să decidă acest lucru, dacă este de acord cu autoritatea de reglementare.

Norvegia poate, de asemenea, să lărgească domeniul teritorial al deciziei la restul Europei. Meta a declarat la începutul lunii august că intenționează să ceară consimțămîntul utilizatorilor din Uniunea Europeană, înainte să permită întreprinderilor să afișeze reclame pe baza a ceea ce văd pe platformele sale, precum Facebook sau Instagram.


0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?