X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, condamnat la închisoare

14 feb. 15:35   Externe
2359 0

Curtea de Apel din Paris l-a condamnat pe Nicolas Sarkozy la un an de închisoare, din care șase luni cu suspendare, în afacerea „Bygmalion” privind cheltuielile excesive efectuate în timpul campaniei sale prezidențiale pierdute din 2012.

În septembrie 2021, Tribunalul penal din Paris îl găsise vinovat pe fostul șef de stat de faptul că a depășit cu mult limita legală de cheltuieli și l-a condamnat la un an de închisoare pentru finanțare ilegală a campaniei electorale.

El a fost condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare, care poate fi executată prin mijloace alternative, cum ar fi purtarea unei brățări electronice fără a merge în penitenciar, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Sarkozy, care a fost președinte din 2007 pînă în 2012, a rămas o figură influentă în rîndul dreptei din Franța și se află în relații de prietenie cu președintele Emmanuel Macron.

El a negat întotdeauna acuzațiile potrivit cărora partidul său Les Republicains, cunoscut pe atunci sub numele de UMP, ar fi colaborat cu o firmă de relații publice numită Bygmalion pentru a ascunde adevăratul cost al campaniei sale.

7
4
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?