X 
Arşiţa stiri: 224
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Motivul scandalului dintre Polonia și Germania cu privire la Nord Streams

20 aug. 09:39   Externe
11 ore in urma 2104 0

Evadarea lui Vladimir Ț., principalul suspect în subminarea conductelor de gaze rusești „Nord Stream” din Polonia, care a fost folosită ca bază logistică, a certat Varșovia și Berlinul.

Despre acest lucru a anunțat The Wall Street Journal (WSJ) cu referire la declarațiile organele de drept germane.

„Unii anchetatori și politicieni germani spun că autoritățile poloneze au încercat în mod intenționat să împiedice ancheta. Încă de anul trecut, autoritățile Poloniei au refuzat să furnizeze înregistrările video de pe iahtul care era ancorat în portul polonez.... Serviciul de securitate internă al Poloniei, ABW, a respins aceste afirmații și a declarat că astfel de înregistrări nu există”, precizează publicația.

Motivul disputei nu a fost doar evadarea în sine, ci și „scuzele birocratice” din partea reprezentanților polonezi, care au refuzat în cele din urmă să execute arestarea suspectului în baza mandatului german, invocînd faptul că serviciile de informații poloneze încă nu au reușit să analizeze dosarul.

La 14 august, mai multe mass-media germane, în special ARD, Süddeutsche Zeitung (SZ) și Die Zeit, au relatat că, la începutul lunii iunie, procurorul general Rommel a emis primul mandat de arestare pe numele principalului suspect în atentat, un instructol ucrainean de scufundări Vladimir.


Cu toate acestea, publicația germană Spiegel a relatat că ucraineanul, pe care Germania urma să îl aresteze în Polonia pentru implicarea sa în atentatul de la gazoductul Nord Stream, a părăsit teritoriul polonez, deoarece fusese, probabil, avertizat cu privire la arestare.

Joi, 15 august, The Wall Street Journal a relatat că înalți oficiali ucraineni au fost implicați în distrugerea gazoductului din Marea Baltică. În special, președintele Vladimir Zelenski ar fi aprobat operațiunea de subminare a Nord Streams și apoi ar fi încercat fără succes să o anuleze.

Operațiunea ar fi avut loc sub supravegherea fostului comandant șef al AFU Valeriy Zaluzhnyy.

3
5
1
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав