X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Mormîntul fostului preşedinte argentinian Carlos Menem şi al fiului său vandalizate

17 feb. 00:28   Externe
2527 0

Mormîntul fostului preşedinte argentinian Carlos Menem (1989-1999) şi al fiului său Carlos Jr a fost vandalizat împreună cu alte o sută de morminte în cimitirul islamic din Buenos Aires, a anunţat joi Asociaţia arabo-islamică din Argentina (AAAI), notează AFP.

Atacul nocturn, care a avut loc luni, a coincis cu împlinirea a trei ani de la moartea lui Menem, decedat pe 14 februarie 2021.

"Infractorii au furat rame de bronz, au distrus structuri de marmură şi au furat drapelul argentinian care era arborat deasupra locului de odihnă al fostului preşedinte şi al fiului său Carlos Menem Jr", a indicat asociaţia într-un comunicat.

Acestea nu sînt primele atacuri asupra sitului şi "nu pot fi tratate cu uşurinţă cînd vine vorba de un loc de o asemenea importanţă spirituală şi simbolică", a subliniat textul.Preşedintele AAAI, Adalberto Assad, a spus că timp de 20 de ani, cimitirul a fost supravegheat de jandarmerie, dar că această supraveghere a fost ulterior înlăturată, în pofida solicitărilor din partea comunităţii.

"Noi cerem securitate, ne trimit (jandarmi) două zile şi nu-i mai vedem niciodată", a deplîns Assad.Carlos Menem, fiu al unor imigranţi musulmani sirieni care s-a convertit la catolicism, a avut un impact profund asupra Argentinei în cursul celor două mandate la conducerea ţării, datorită politicilor sale neoliberale opuse doctrinei clasice a peronismului.
În această perioadă, el a introdus "convertibilitatea" stabilind cursul de schimb peso-dolar la unu la unu. Moneda naţională a suferit o devalorizare violentă în timpul crizei economice istorice care a urmat.

Actualul şef al statului, ultraliberalul Javier Milei, şi-a exprimat în trecut admiraţia pentru Menem, spunînd că a fost "cel mai bun preşedinte din istorie".

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?