Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova condamnă declarațiile Guvernatorului Hersonului privind atacul asupra podului Giurgiulești

22 iun. 2023,, 12:21   Externe
1591 0

După ce în presă a apărut o declarație în care Guvernatorul Herson, Vladimir Saldo vine cu amenințări precum că armata rusă va lovi podul de la Giurgiulești, cu o reacție au venit și oficialii de la Chișinău, notează Noi.md.

”Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sînt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldva, solicitîndu-i explicații corespunzătoare”, se arată într-o notă oficiale a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Reamintim că guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiulești ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiulețti în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sînt cunoscute și în curînd va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

De mențioant că potrivit oficialilor numiți de Rusia din regiunea Herson și peninsula Crimeea în această dimineață ucrainenii au lovit cu rachete podul Chongar care leagă părtile controlate de Rusia din regiunea Herson de peninsula Crimeea.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?