X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ministrul italian al Apărării: A venit timpul ca diplomaţia să deschidă drumul către pace între Rusia şi Ucraina

10 ian. 14:49   Externe
6771 0

A venit timpul ca diplomaţia să deschidă drumul către pace între Rusia şi Ucraina, a declarat miercuri ministrul apărării italian, Guido Crosetto, adăugînd că sprijinul ferm al Occidentului pentru Kiev este crucial pentru a asigura negocieri serioase, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Contraofensiva ucraineană din 2023 nu a produs rezultatul dorit, iar situaţia de pe front trebuie privită cu realism, a declarat ministrul Crosetto într-o intervenţie în parlament. „Din această perspectivă... se pare că a sosit timpul pentru o diplomaţie incisivă, alături de sprijinul militar, pentru că există o serie de semnale importante venite de ambele părţi”, a spus Crosetto.

Rusia îşi arată treptat disponibilitatea de a negocia şi de a-şi proteja economia, în timp ce poziţia Ucrainei pare mai puţin intransigentă decît înainte, a spus el.

„Toate acestea trebuie luate în considerare pe drumul către negocieri pentru oprirea conflictului şi a procesului ulterior de normalizare a relaţiilor, nu doar ale Rusiei cu Ucraina, ci şi cu ţările occidentale”, a afirmat ministrul italian al apărării.

11
7
0
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?