Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul german al sănătăţii estimează cînd pandemia de COVID-19 se va sfîrşi în Germania

22 sep. 2021,, 23:30   Externe
2555 0

Ministrul sănătăţii din Germania, Jens Spahn, consideră că pandemia de COVID-19 se va încheia în primăvară cînd s-ar putea ajunge la o imunitate colectivă în ţara sa, cu condiţia să nu apară noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile actuale nu sînt eficiente, relatează miercuri EFE.

'Dacă nu vor apărea noi variante împotriva cărora vaccinurile din prezent nu oferă protecţie, ceea ce este foarte puţin probabil, vom putea ajunge la o imunitate colectivă în primăvară şi vom putea reveni la normalitate', a declarat Spahn pentru ziarul Augsburger Allgemeine, transmite agerpres.ro.

'Întotdeauna se ajunge la o imunitate colectivă, problema este dacă aceasta se realizează prin vaccinare sau prin contaminare. Vaccinarea este calea cea mai sigură', adaugă el.

Spahn a avertizat că există o probabilitate mare ca oricine refuză să se vaccineze să se infecteze în cele din urmă, menţionînd că acest pericol nu trebuie subestimat, în pofida faptului că în Germania cifrele privind numărul cazurilor de infecţie sînt în descreştere.

'În aceeaşi perioadă a anului trecut am înregistrat de asemenea o ameliorare', a evocat ministrul, avertizînd totodată că 'toamna şi iarna, cînd oamenii stau mai mult în spaţii închise, iar sistemul imunitar este mai slăbit, creşte şi riscul de infecţie'.

Potrivit Institutului de virusologie Robert Koch (RKI), incidenţa săptămînală se ridica marţi la 65 de infecţii la 100.000 de locuitori, comparativ cu 68,5 - luni şi 77,9 în urma cu o săptămînă.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 71 de decese asociate COVID-19, comparativ cu 83 cu o săptămînă în urmă.

În pofida acestei tendinţe descrescătoare, Spahn a insistat că este prea devreme ca măsurile restrictive să fie ridicate.

'Dacă nu am avea măsuri de precauţie, unităţile de terapie intensivă ar putea fi saturate din cauza numărului mare de persoane nevaccinate', a spus ministrul sănătăţii, subliniind că rata vaccinării în Germania este încă scăzută pentru a decreta o 'zi a libertăţii' ca în alte ţări: 63% dintre germani sînt vaccinaţi cu schema completă, iar 67% cu cel puţin o doză.

Guvernul german depune eforturi pentru a accelera vaccinarea, confruntîndu-se cu o stare de scepticism în rîndul unei părţi a populaţiei şi cu refuzul categoric din partea mişcării antivacciniştilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?