Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul francez al Finanţelor: "Creşterea economică europeană este oprită de birocraţie"

20 feb. 21:00   Externe
1955 0

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a spus luni că la începutul lunii martie va propune, împreună cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, diminuarea reglementărilor europene care ţin pe locul companiile şi afectează creşterea economică.

„Sîntem într-o cursă economică de 100 de metri, dar avem legat de picior un lanţ cu o bilă. Creşterea economică europeană este afectată de norme, reguli, directive şi reglementări, există o birocraţie excesivă”, a declarat luni Bruno Le Maire.

Într-un moment în care Uniunea Europeană traversează o perioadă de creştere economică, guvernul francez a decis să-şi reducă prognoza de creştere pentru acest an şi, totodată a anunţat reduceri de cheltuieli în valoare de 10 miliarde de euro, în încercarea de a respecta angajamentele şi a reduce deficitul bugetar, notează Noi.md cu referire la economica.net.

La rîndul său, Robert Habeck a spus săptămîna trecută că Germania îşi va revizui, în jos, previziunile.

Miniştrii europeni de Finanţe urmează să discute acest subiect la reuniunea lor informală care va avea loc în cursul acestei săptămîni la Ghent, Belgia.

3
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?