X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Ministerul sîrb de Externe califică dezvoltarea relațiilor cu SUA drept un obiectiv strategic

19 mai. 2023,, 14:45   Externe
2547 0

Serbia se străduiește să stimuleze dialogul politic cu Statele Unite și consideră că întărirea cooperării dintre Belgrad și Washington este un obiectiv strategic.

Acest lucru a fost declarat de prim-vicepremierul și ministrul afacerilor externe al Republicii, Ivica Dačić, în timpul unei întrevederi cu ambasadorul SUA, Christopher Hill.

"Prim-vicepremierul și ministru al Afacerilor Externe, Ivica Dačić, a subliniat că orientarea strategică a Republicii Serbia este de a dezvolta cooperarea cu Statele Unite în domeniile de interes comun, se arată în comunicatul Ministerului sîrb de Externe. - A fost subliniată dorința de a intensifica dialogul politic și schimbul de vizite ale înalților oficiali de stat din Republica Serbia și SUA. În cadrul întîlnirii s-a discutat, de asemenea, despre "activități ulterioare menite să consolideze relațiile de parteneriat la nivel politic și economic", se arată în comunicat.

Anterior, președintele sîrb Aleksandar Vučić subliniase, în cadrul convorbirii telefonice cu consilierul special al Departamentului de Stat al SUA, Derek Scholle, că "relațiile sîrbo-americane se dezvoltă într-o direcție bună, în special în domeniul cooperării economice".

De asemenea, liderul sîrb a menționat că este convins că armata sîrbă și cea americană vor continua să coopereze eficient. Premierul Ana Brnabić a declarat, de asemenea, că Belgradul intenționează să lucreze în continuare pentru a consolida cooperarea cu SUA.


1
0
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?