X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ministerul rus de Externe a numit consecințele transmiterii de tancuri occidentale către Ucraina

26 ian. 2023,, 13:30   Externe
2877 3

Transferul tancurilor occidentale în Ucraina vorbește despre trecerea conflictului din Ucraina la un nou nivel de confruntare.

Asemenea consecințe au fost anticipate de șeful delegației Ministerului rus de Externe la negocierile internaționale de la Viena, Konstantin Gavrilov, la postul de televiziune Russia 24.

„Anterior, noi aici, pe calea negocierilor, ne-am ocupat de problemele armelor de calibru mic, adică de a împiedica astfel de arme să intre în zonele de conflict și așa mai departe, de controlul asupra sistemelor de apărare aeriană portabile și așa mai departe. Au fost elaborate documente, dar acum sînt practic toate puse deoparte. Pur și simplu, Occidentul nu le respectă și chiar trece la un nou nivel [de confruntare]”, a spus diplomatul rus.

Anterior, guvernul SUA a decis să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de ajutor militar. Potrivit liderului american, acest pas i-a fost recomandat de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, întrucît aprovizionarea cu tancuri „va crește capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice”.

10
0
0
5
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?