X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Ministerul rus de Externe a anunțat implicarea Statelor Unite în ostilitățile din Ucraina

2 aug. 17:30   Război în Ucraina
1716 0

Statele Unite sînt deja implicate în luptele din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat marți, 2 august, de reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, transmite TASS.

„Furnizarea de arme este însoțită nu doar de instrucțiuni privind utilizarea lor, ci în acest caz, aceștia îndeplinesc funcția de trăgători în forma lor cea mai pură”, a menționat diplomatul în timpul briefing-ului.

Potrivit ei, acest lucru, în special, este evidențiat de un interviu cu un reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Vadym Skibitsky, care a apărut în Telegraph.

Anterior, Skibitsky a spus că Forțele Armate ale Ucrainei (AFU), atunci cînd folosesc sistemele americane de lansare multiplă HIMARS, folosesc informațiile pe care le primesc din Statele Unite în timp real. El a remarcat că oficialii americani nu furnizează date de țintire directă și „există un nivel de consultare între oficialii de informații din ambele țări în perioada premergătoare lansărilor de rachete”.

La începutul lunii august, Statele Unite au aprobat un alt pachet de ajutor de apărare de 550 de milioane de dolari pentru Ucraina. Include obuze pentru HIMARS MLRS și muniție pentru monturi de artilerie de 155 mm..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав