X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul chinez de Externe a cerut încetarea speculațiilor pe tema balonului spion

3 feb. 2023,, 11:13   Externe
2838 0

Speculațiile pe tema „balonului spion chinezesc” pînă la clarificarea tuturor detaliilor nu contribuie la soluționarea problemei.

Acest lucru a fost declarat vineri într-un briefing de către purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, comentînd rapoartele despre un balon de recunoaștere din spațiul aerian al Statelor Unite, care, potrivit Washingtonului, aparține Chinei.

Anterior, un purtător de cuvînt al Pentagonului a spus că un balon de recunoaștere a fost observat deasupra Statelor Unite. Armata consideră că aparține Chinei, președintele Joe Biden a fost informat despre situație, Washington a contactat și Beijingul. Ei nu au îndrăznit să doboare balonul din cauza riscului pentru civili; conform Pentagonului, obiectul nu reprezintă un pericol în aer.

„Vreau să subliniez că speculațiile și incitarea spiritelor pînă cînd faptele nu sînt cunoscute nu este modalitatea adecvată de a rezolva (problema)”, a spus diplomatul, răspunzînd unei cereri de comentarii cu privire la rapoartele privind balonul de recunoaștere.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, a solicitat anterior un briefing de informații administrației membrilor Congresului cu privire la situația unui balon spion văzut deasupra statelor din nord, acuzînd China că nu ține cont de suveranitatea Statelor Unite.5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?