X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Milioane de butuci de vie sînt distruşi în Australia

11 mar. 05:30   Externe
4894 0

Milioane de butuci de vie sînt distruşi în Australia şi alte zeci de milioane urmează să fie scoşi din pămînt pentru a rezolva problema supraproducţiei de vin care a dus la scăderea preţului strugurilor şi ameninţă mijloacele de trei ale viticultorilor.

Australia, al cincilea mare exportator mondial de vin, avea în depozit la mijlocul lui 2023 aproximativ două miliarde de litri de vin, cea mai mare cantitate din istoria recentă, iar o parte din acest vin se strică pe măsură ce proprietarii se grăbesc să scape de el cu orice preţ.

Aproximativ două treimi dintre viile din Australia sînt cultivate în zone irigate din interiorul ţării, cum este şi Griffith, unde peisajul este modelat de tehnicile de cultivare a viei aduse de imigranţii italieni care au ajuns în anii 1950, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Pe măsură ce marii producători de vin din Australia se reorientează spre sticle mai scumpe de vin, care se vînd mai bine, viticultorii din Griffith au probleme iar strugurii rămîn neculeşi.

Pentru a echilibra piaţa şi a impulsiona preţurile, pînă la un sfert dintre viile amplasate în zone precum Griffith trebuie defrişate, spune Jeremy Cass, preşedintele organizaţiei profesionale Riverina Winegrape Growers.


Asta ar însemna distrugerea a peste 20 de milioane de butuci de vie de pe o suprafaţă de 12.000 de hectare, sau aproximativ 8% din suprafaţa totală cultivată cu viţă de vie din Australia.

0
2
0
5
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?