Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Miliardarul chinez dispărut în mod misterios a revenit și a luat o decizie neașteptată

3 feb. 10:13   Externe
2891 0

Bancherul miliardar chinez Bao Fan, care a fost dat dispărut în urmă un an, a revenit acum și a demisionat din firma sa, China Renaissance Holdings Ltd. Într-un comunicat transmis de bancă se precizează că acesta a demisionat „din motive de sănătate și pentru a-și petrece mai mult timp cu familia”.

Dispariția inexplicabilă a lui Bao în februarie 2023 a șocat comunitatea de afaceri și investitorii din China.

La cîteva zile după dispariție, China Renaissance a spus că va coopera cu autoritățile care începuseră o anchetă. Compania a declarat că Xie Yi Jing, cofondator, își va asuma îndatoririle lui Bao.

Bao Fan „nu are niciun dezacord cu Consiliul și nu există nicio altă problemă legată de demisia sa care să fie adusă la cunoștința acționarilor”, se mai spune în comunicat, potrivit BBC.

Cu toate acestea, nu s-au oferit alte detalii sau informații despre locul în care s-ar afla acesta. Bao Fan a fost unul dintre cei mai importanți bancheri din China, avînd o listă lungă de clienți care includea giganții precum Tencent, Alibaba și Baidu.


În februarie 2023, China Renaissance transmitea: „Consiliul de administrație a fost informat cu privire la faptul că domnul Bao cooperează în prezent la o investigație efectuată de autorități din Republica Populară Chineză. Compania va coopera și va răspunde în mod corespunzător la orice solicitare legală venită din partea autorităților din RPC”.

Prin acest anunț, China Renaissance a oferit pentru prima dată un motiv pentru dispariția fondatorului ei. Dispariția acestuia a survenit pe fondul unor represiuni exercitate de autoritățile chineze împotriva companiilor de tehnologie de top.

La sfîrșitul anului 2020, fondatorul Alibaba Jack Ma a dispărut și el din vizorul public timp de trei luni, după ce a făcut comentarii critice la adresa autorităților.

0
5
1
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?