Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Media: Soția șefului serviciilor secrete ucrainene, Marianna Budanova, a fost otrăvită

28 noi. 2023,, 11:45   Externe
3290 0

Soția șefului Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov, a fost otrăvită.

Marianna Budanova se află în spital.

Despre acest lucru a relatat pentru RBC-Ucraina o sursă din cadrul serviciilor de informații.

Potrivit sursei, după o deteriorare îndelungată a stării de sănătate, soția șefului GUR din Ucraina a fost spitalizată. Cursul de tratament este deja în curs de finalizare, în continuare Marianna se va afla sub supravegherea medicilor.

Interlocutorul a menționat că femeia a fost diagnosticată cu otrăvire cu metale grele. Astfel de substanțe nu sînt folosite în niciun fel în gospodărie și în armată. Utilizarea lor poate indica posibilitatea unei tentative de otrăvire.


Sursa adaugă că nu se știe încă dacă a fost vorba de o otrăvire de o singură dată sau dacă Marianna a fost otrăvită în doze, pe parcursul unei perioade de timp.

O anchetă este în curs de desfășurare cu privire la o posibilă tentativă de omor a soției șefului GUR din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Marianna Budanova s-a născut la 3 august 1993 în satul Stavishche, regiunea Kiev. Ea este titrată în mass-media ca psiholog, voluntar și personalitate publică.

În 2020, Budanova a candidat fără succes pentru Consiliul Municipal din Kiev din partea partidului UDAR. La momentul alegerilor, ea era nepartinică și temporar șomeră.

În 2021, a fost consilierul lui Vitaliy Klitschko pentru combaterea corupției în sfera politicii de tineret și a sportului, pe bază de voluntariat.

Este căsătorită cu ofițerul-șef al serviciilor de informații din Ucraina, Kirill Budanov, care a declarat unei publicații în această vară că Marianna locuiește cu el în biroul său și că soții sînt împreună 24 de ore din 24, 7 zile din 7, din motive de securitate. În același timp, el a precizat că soția sa nu lucrează în cadrul GUR.

S-a mai anunțat că șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirill Budanov, a supraviețuit la mai mult de zece atentate la viața sa. Una dintre acestea a fost un atac cu rachete asupra biroului GUR în timpul războiului.

11
3
1
8
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?