Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Măsura Camerei Reprezentanților din SUA ar putea duce la interzicerea popularei platforme de internet

21 apr. 15:40   Externe
2052 0

Camera Reprezentanților a pus ByteDance în situația de a alege: să-și vîndă cota unei companii americane sau să se retragă de pe cea mai mare piață a sa, cu 150 de milioane de utilizatori activi ai TikTok.

Nu doar ajutorul militar pentru aliați, ci și alte "priorități de securitate națională", pachetul neordinar de patru proiecte de lege care a reușit să treacă în Camera Reprezentanților a Congresului include și o măsură care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA, relatează euronews.

Potrivit documentului adoptat, compania chineză ByteDance va avea la dispoziție nouă luni pentru a vinde platforma video. În cazul în care acest termen nu va fi respectat, TikTok va fi eliminat din magazinele de aplicații din SUA.

Textul proiectului de lege îi permite președintelui Joe Biden să prelungească termenul limită cu încă 90 de zile dacă consideră că se fac progrese în negocierile de vînzare.

Posibila interdicție a TikTok nu a stîrnit dezbateri în camera inferioară a parlamentului: 360 de deputați au susținut-o, în timp ce 58 au votat împotrivă.

1
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?