COVID-19 în MOLDOVA

Marșul Solidarității la Minsk: Momentul în care grupul de femei rup cordonul de poliție (VIDEO)

Marșul Solidarității la Minsk: Momentul în care grupul de femei rup cordonul de poliție (VIDEO)

Cîteva mii de femei, multe îmbrăcate în port tradițional, au participat sîmbătă la "Marșul Solidarității" în Minsk, fluturînd steaguri, flori şi baloane. Ele au cerut demisia preşedintelui Alexander Lukaşenko, scrie BBC.

„Acesta este oraşul nostru”, a scandat mulţimea, mulţi dintre participanți purtînd costume naţionale.

Forțele de ordine au format un lanț pentru a încerca să oprească demonstrația pașnică, însă participantele au reușit să rupă, pentru un moment, să rupă cordonul de securitate format de poliție, în aplauzele martorilor, scrie digi24.ro.


Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile de la 9 august, care l-au dat cîştigător cu 80% din sufragii şi pe care opoziţia le-a denunţat ca fiind frauduloase.

Opoziţia, a cărei lideră, Svetlana Tihanovskaia, s-a refugiat în Lituania, a organizat două manifestaţii uriaşe la 16 şi 23 august şi pregăteşte o nouă acţiune de amploare pentru duminică.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost respinse de Uniunea Europeană, care pregăteşte sancţiuni împotriva unor înalţi reprezentanţi ai regimului belarus şi i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să dialogheze cu opoziţia.

Lukaşenko a refuzat în schimb orice concesie şi denunţă un complot occidental menit a-l înlătura de la putere.

Primele manifestaţii din Belarus după alegerile de la 9 august au fost reprimate prin forţă. Trei persoane au murit, mai multe zeci au fost rănite şi peste 7.000 au fost arestate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load