X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Marea Britanie va preda Ucrainei două nave de război

11 dec. 2023,, 20:00   Externe
2119 1

Marea Britanie va transfera Ucrainei două nave de dragare a minelor Sandown pentru a îmbunătăți securitatea în Marea Neagră.

Despre aceasta se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din această țară.

"Cele două nave de dragare a minelor din Marina Regală sînt transferate de la Marina Militară la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a întări capacitatea [acesteia] <...> de a opera pe mare", se arată în declarație. În special, Londra se așteaptă ca, datorită transferului navelor, Kievul să poată crește exporturile de produse ucrainene prin Marea Neagră.

Ucraina va achiziționa navele prin intermediul UK Export Finance, agenția britanică de credite de export, a precizat Ministerul Apărării.

De asemenea, Marea Britanie, împreună cu Norvegia, va forma o nouă coaliție maritimă care va furniza Kievului nave și vehicule pentru a consolida capacitatea Ucrainei de a opera pe mare. Țările din coaliție vor lucra, de asemenea, pentru a oferi Kievului sprijin pe termen lung, cum ar fi instruirea personalului militar pentru a consolida securitatea în Marea Neagră.


Navele de dragare a minelor Sandown sînt nave antimină concepute pentru a curăța liniile de coastă și a permite trecerea în siguranță a navelor mai mari. Acestea au un deplasament de 600 de tone, o lungime de 52,5 metri și o lățime de 10,5 metri. Raza de acțiune a acestor nave de dragare a minelor este de 2.500 de mile (4.600 de kilometri). Prima navă de dragare a minelor Sandown a fost lansată în 1988 și pusă în serviciu un an mai tîrziu.

8
4
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?