X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Marea Britanie: Numele a 250 de interpreţi afgani, dezvăluite din greşeală

21 sep. 2021,, 19:30   Externe
2253 1

Ministerul Apărării britanic a anunţat deschiderea unei anchete după dezvăluirea din greşeală a datelor personale ale interpreţilor afgani care au lucrat pentru forţele britanice şi încearcă să se stabilească în Regatul Unit, relatează marţi France Presse.

Potrivit BBC, adresele de e-mail a peste 250 de afgani care încearcă să se stabilească în Marea Britanie au fost copiate dintr-o eroare într-un e-mail al Ministerului Apărării, permiţînd tuturor destinatarilor mesajului să le vadă numele şi fotografiile uneori asociate, transmite agerpres.ro.

O purtătoare de cuvînt a ministerului a declarat luni seară că "a fost deschisă o anchetă".

"Ne cerem scuze tuturor celor afectaţi de această încălcare şi lucrăm din greu pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întîmpla", a adăugat ea.

Mai multe personalităţi politice au criticat guvernul după acest incident, subliniind potenţialele riscuri pentru interpreţii afgani care încearcă să părăsească ţara lor după ce talibanii au pus mîna pe putere luna trecută.

"Le-am spus acestor interpreţi afgani că le vom asigura securitatea, dar aceste scurgeri de date pun vieţi în pericol în mod inutil", a deplîns pe Twitter deputatul John Healey, responsabil cu probleme de apărare în cadrul laburiştilor, principalul partid de opoziţie.

În tabăra conservatoare a prim-ministrului Boris Johnson, deputatul Johnny Mercer a denunţat de asemenea o "neglijenţă criminală", considerînd că aceasta probabil îi va forţa pe interpreţi "să-şi schimbe din nou locuinţa" în grabă pentru a evita represalii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?