Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Macron: "Vîrful revoltelor din Franța a fost depășit"

5 iul. 2023,, 10:15   Externe
2636 1

Emmanuel Macron le-a spus primarilor pe care i-a primit la Palatul Élysée că „nu ne putem face că nu s-a întîmplat nimic” şi a îndemnat la o întoarcere la o „ordine durabilă” în zone afectate de violenţe, provocate de uciderea lui Nahel, de 17 de ani, de către un poliţist într-un control rutier, în urmă cu o săptămînă.

Președintele Franței vede o acalmie după o săptămînă de revolte urbane, dar rămîne foarte prudent în pofida unei scăderi a intensităţii violențelor în noaptea de luni spre marţi.

El spune că există o ieşire din această criză. „Vîrful din primele seri a trecut”, le-a spus el primarilor pe care i-a primit în Sala de Festivităţi a Palatului Élysée, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Macron a anunţat în faţa acestor primari de localităţi în care s-au distruis clădiri, mobilier urban şi mijloace de transport în timpul revoltei urbane, o „lege de urgenţă” în vederea unei accelerări a reconstrucţiei şi ajutoare financiare.

„Vom fi extrem de fermi şi clari cu asigurătorii, comună cu comună”, a subliniat el, după ce a transmis „recunoştinţa naţiunii” faţă de „acţiunea” acestor primari, potrivit unui participant.


0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?