X 

Macron a numit singura modalitate de a rezolva conflictul din Ucraina

5 dec. 2022,, 09:00   Război în Ucraina
2882 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că menține o legătură directă cu omologul său rus, Vladimir Putin, și consideră că negocierile sînt singura modalitate de a găsi o soluție la situația din Ucraina.

"Mențin întotdeauna discuții regulate și contact direct cu președintele Putin, deoarece cred că cea mai bună modalitate de a relua interacțiunea este menținerea acestui canal direct", a spus Macron într-un interviu acordat canalului american de televiziune CBS News.

Răspunzînd la întrebarea cu privire la soluționarea situației actuale, președintele francez a menționat că "ucrainenii ar trebui să decidă". "Singura modalitate de a găsi o soluție este prin negocieri. Nu văd o opțiune militară", a spus Macron.

Președintele Franței și-a exprimat, de asemenea, opinia că liderul rus consideră că Occidentul vrea să "distrugă Rusia”.

"Nu cred că ne dorim acest lucru. Noi, francezii, nu am aspirat niciodată la asta. Mai mult, avem legături foarte strînse din punct de vedere cultural și istoric. Și am respectat întotdeauna poporul rus", a spus Macron.

2
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?