Transnistria stiri: 1374
Eurovision stiri: 499

Lukașenko: Sînt necesare negocieri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

24 noi. 2022,, 16:45   Externe
2868 0

Pentru a pune capăt conflictului din Ucraina Sînt necesare negocieri, altfel acesta amenință cu distrugerea completă a țării.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus acest lucru în timp ce răspundea la întrebările jurnaliștilor ruși în marginea summitului CSTO de la Erevan, informează BelTA.

"Totul este în mîinile Ucrainei. Nu pentru că vreau să fac responsabil pentru acest subiect pe Zelenski sau Ucraina. Într-adevăr, totul este acum în mîinile Ucrainei", a spus liderul belarus, răspunzînd la întrebarea dacă summitul a discutat posibilitatea încheierii unui tratat de pace cu Ucraina.

Președintele Belarusului a explicat că la summit acest lucru a fost menționat în treacăt, deoarece situația din Ucraina nu a fost subiectul principal acolo.
Între timp, șeful statului belarus este convins că, dacă Ucraina nu vrea să moară oameni, și într-un număr număr foarte mare, atunci conflictul trebuie oprit.

"Este greu, dificil, complicat, dar dacă vor, trebuie să o facă. Trebuie să se oprească, trebuie încetat totul. Pentru că în continuare va avea loc o distrugere completă a Ucrainei. Nu asta a spus Putin cu mult înainte de operațiune, că aceasta ar amenința cu pierderea statalității Ucrainei. Aceasta va fi distrugerea Ucrainei. Trebuie să se înceteze", a subliniat președintele Belarusului.


Alexandr Lukașenko este încrezător că, în timp, relațiile dintre națiuni vor fi cu siguranță restabilite, așa cum s-a întîmplat de mai multe ori în istorie, chiar și după mulți ani de conflicte grele, inclusiv după cel de-al Doilea Război Mondial. "Cum ne-am luptat cu Germania nazistă? Au murit 30 de milioane. Cine își amintește asta astăzi? În Belarus și Rusia, puțin, și atît? Adică rănile s-au vindecat. Probabil că vom putea explica, chiar și acum generația noastră, poporului ucrainean ce s-a întîmplat”, a spus el.

"Prin urmare, oriunde te uiți, peste tot sînt discuții de pace. Pace, pace și încă o dată pace", a subliniat liderul belarus.

Potrivit președintelui Belarus, există din ce în ce mai multe forțe anti-război care împing Ucraina spre procesul de negociere. "Europa s-a trezit. Dacă liderii europeni nu înțeleg situația... De ce au nevoie de acest război, în casa lor, în prag? Îl vor mătura atît pe Scholz, cît și pe Macron. Să vedeți că așa se va întîmpla. Din toate laturile, pe conturul exterior, pe cel interior, în Ucraina, este această tendință – așezați-vă, negociați. Toate aceste forțe anti-război (și sînt din ce în ce mai multe) împing conducerea Ucrainei la negocieri", șeful a spus șeful statului belarus.

6
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?