X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Lukașenko: "Occidentul ar fi profitat imediat de tulburările din Belarus și Rusia

27 iun. 2023,, 13:34   Externe
2565 0

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Occidentul ar fi profitat imediat de tulburările din Belarus și Rusia.

"Cel mai rău lucru este că, dacă ar fi început haosul, Occidentul ar fi profitat imediat de el", a declarat el în timpul ceremoniei de înmînare aoleților de general personalului forțelor de ordine din republică, care a fost promovat la astfel de grade.

În același timp, Lukașenko a declarat că prăbușirea Rusiei ca stat ar duce la o catastrofă, în urma căreia "toată lumea va rămîne sub dărîmături".

"Poziția mea este: dacă Rusia se prăbușește, vom rămîne sub dărîmături, toți vom muri", a declarat Alexandr Lukașenko.

"A fost dureros să urmăresc evenimentele care au avut loc [pe 24 iunie] în sudul Rusiei. Nu a fost doar pentru mine. Mulți dintre cetățenii noștri le-au luat în serios. Pentru că Patria este una singură", a declarat președintele Belarusului.


El a precizat că a ordonat, de asemenea, săptămîna trecută, să pună poliția și unitățile speciale în alertă maximă în legătură cu evenimentele din Rusia.
"Armata, toate forțele armate, inclusiv poliția și forțele speciale, au fost puse în stare de alertă maximă pentru prînz", a declarat Lukașenko.

El a numit prevenirea escaladării situației înfierbîntate pînă la limită sarcina prioritară a armatei belaruse.

"Sarcina dumneavoastră prioritară, precum și a tuturor oamenilor în uniformă, este de a lua măsurile necesare pentru a preveni escaladarea situației. Situația este deja încinsă la limită. Dacă aruncați un chibrit, totul va lua foc. Trebuie să le transmiteți acest lucru tuturor subordonaților dvs.", a subliniat Alexandr Lukașenko.

El a menționat că pregătirea meticuloasă pentru un posibil război este o garanție a unei vieți pașnice.

"Mă pregătesc pentru război de treizeci de ani. De aceea, astăzi trăim sub un cer liniștit. Acesta este rezultatul "muncii zilnice minuțioase", care nu este întotdeauna vizibilă, dar care necesită un efort enorm. Trebuie să fim mai puternici decît amenințarea, care din nou planează peste țara noastră - și din nou dinspre Occident". Minskul dispune de capacitățile tehnice pentru a o contracara. Belarușii vor fi întotdeauna mai puternici decît orice provocare, pentru că "știu cum să-și apere țara", a declarat Alexandr Lukașenko.

El a amintit despre fenomenul revoluțiilor colorate și a vorbit despre planurile de revoltă ale forțelor care se opun autorităților belaruse.

Președintele Belarusului a declarat că nu există revoluții colorate dacă în țară nu există motive pentru acestea.

El a vorbit despre "activitatea criminală a opoziției belaruse", menționînd că opoziția belarusă, aflată în străinătate, pe fondul evenimentelor din Rusia, era pregătită să le demonstreze curatorilor occidentali rezultatele "muncii" lor și se pregătea să pună în aplicare un "scenariu de revoltă armată", dar a avut loc startul fals.

"Fugarii noștri s-au agitat. Este adevărat, a avut loc un start fals. Ei încearcă să le demonstreze curatorilor lor că au cel puțin niște rezultate. Au reușit chiar să își publice noile apeluri și planuri. Ei spun că sînt pregătiți să realizeze un alt scenariu al "rebeliunii armate": că doar trebuie să raporteze", a subliniat Alexandr Lukașenko.

Potrivit acestuia, o amenințare din partea Occidentului planează asupra Belarusului, iar Minskul dispune de mijloacele tehnice pentru a face față.

"Avem misiunea de a menține pacea, cîștigată prin milioane de vieți de eroi, părinții și bunicii noștri. Acest lucru înseamnă un singur lucru - trebuie să fim mai puternici decît amenințarea care, încă o dată, planează deasupra țării noastre. Și din nou dinspre Occident. După cum puteți vedea, istoria se repetă. Vorbind de putere, ultimul lucru la care mă gîndesc sînt capacitățile tehnice. Ele există. Și sîntem conștienți de asta. Iar Patria noastră, de la Brest la Vladivostok, este pămîntul, libertatea și popoarele noastre care trăiesc aici. Istoria își va aminti: bielorușii știu cum să-și apere pămîntul. Am fost și vom fi mai puternici decît orice provocare", a subliniat Alexandr Lukașenko.

Președintele Belarusului a declarat că nimeni nu trebuie declarat erou în legătură cu evenimentele recente din Rusia, nici, inclusiv, el.

"Am spus să nu faceți un erou din mine, nici din [președintele rus Vladimir] Putin, nici din [fondatorul CMP "Vagner" Evgheni] Prigojin, pentru că am ratat situația, iar apoi am crezut că se va rezolva, dar nu s-a rezolvat. Și doi oameni care au luptat pe front s-au ciocnit. Nu există eroi în acest caz", a spus el.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?