Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Lukașenko: „Masacrul din Ucraina nu se va încheia pînă cînd SUA nu vor da ordinul”

31 mar. 2023,, 15:15   Externe
3325 0

Măcelul din Ucraina nu se va încheia pînă cînd SUA nu vor da un ordin de încetare.

Acest lucru a fost anunțat vineri de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko.

„Cel mai revelator și dramatic exemplu (al acțiunilor Washingtonului care încearcă să subjuge lumea – nota TASS) este lîngă granița noastră de sud, unde măcelul nu se va opri pînă cînd stăpînul de peste mări va da ordinul necesar”, a spus el, adresîndu-se cu un mesaj către poporul şi parlamentul belarus.

Alexandr Lukașenko a mai menționat că o posibilă contraofensivă a trupelor ucrainene ar înlătura speranțele pentru procesul de negociere și ar duce la o escaladare.

"Acum se vorbește mult despre contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei. În opinia mea, acest lucru este extrem de periculos. Acesta este cel mai rău lucru posibil în condițiile actuale. Pentru că poate șterge orice speranță pentru un proces de negociere și duce la o escaladare ireversibilă a conflictului”, a spus el.


Președintele Belarusului a menționat că o putere nucleară nu poate fi învinsă, iar dacă Rusia își dă seama că este în pericol de dezintegrare, va folosi „cea mai teribilă armă”.

"Este imposibil să învingi o putere nucleară, dacă conducerea rusă realizează că situația amenință Rusia cu colaps, se vor folosi cele mai teribile arme. Acest lucru nu poate fi permis", a spus el.

Alexandr Lukașenko a spus că un al treilea război mondial cu incendii nucleare se profilează la orizont, acest lucru poate fi evitat doar prin negocieri.
„Prin eforturile Statelor Unite și ale sateliților săi, în țară a fost declanșat un război la scară largă pînă la ultimul ucrainean. <...> La orizont, se conturează un al treilea război mondial cu incendii nucleare”, a spus el.

Potrivit lui Lukașenko, acest lucru poate fi evitat doar prin negocieri.

28
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?