X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Lukașenko i-a declarat lui Putin că Occidentul pregătește un atac asupra Rusiei

12 iul. 2022,, 19:45   Externe
4917 0

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că a discutat cu președintele rus Vladimir Putin despre planurile strategice ale țărilor occidentale de a ataca Rusia. Lukașenko a vorbit despre acest lucru la o ceremonie solemnă a absolvenților universităților militare și a ofițerilor superiori. Potrivit președintelui Belarus, aceste planuri prevăd o lovitură prin teritoriul Ucrainei și Belarusului.

„Recent – și am discutat acest lucru în detaliu ieri cu președintele Federației Ruse – au fost elaborate planuri strategice pentru un atac asupra Rusiei. Și direcția principală a loviturii este prin Ucraina și prin Belarus”, spune politicianul.

Luni, președinții Rusiei și Belarusului au avut o convorbire telefonică. Liderii țărilor au discutat despre situația din spațiul post-sovietic, cursul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, precum și problema tranzitului mărfurilor către regiunea Kaliningrad.

Anterior, pe fundalul în care Lituania a oprit tranzitul mărfurilor către regiunea Kaliningrad, Lukașenko a spus că Moscova și Minsk au suficiente forțe și mijloace pentru a livra mărfuri în regiune „fără războaie și tensiuni”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?