Lovitură sub centură pentru Zelenski? Rușii vor să-i vîndă apartamentul luxos din Crimeea

17 sep. 01:00   Război în Ucraina
3080 0

Autoritățile din Crimeea vor să vîndă apartamentul luxos pe care Vladimir Zelenski îl are în regiune.

Mai exact, este vorba despre 100 de proprietăți, inclusiv una care aparține soției liderului de la Kiev.

Vladimir Konstantinov, președintele așa-numitului parlament din Crimeea, a declarat că proprietățile naționalizate vor fi vîndute„în curînd”,informează Reuters. În februarie, responsabilii anunțau că au naționalizat circa 500 de imobile, inclusiv ale politicienilor și demnitarilor ucraineni de rang înalt.

Zelenski deținea pînă atunci un apartament luxos în Crimeea, cumpărat de la un fost deputat și înregistrat pe numele soției. Familia a plătit pentru ea circa 183.000 de dolari și spunea că intenționează să o folosească atunci cînd peninsula va reveni sub control constituțional.

Potrivit lui Konstantinov, autoritățile au organizat primele opt licitații, care vizează imobilele unor oameni de afaceri ucraineni. Contractele de vînzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble, echivalentul a circa 8,5 milioane de dolari.


Crimeea, recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014. Atunci Rusia a anexat peninsula și a organizat acolo pretinse referendumuri.

26
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?