X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Livrare cu drona - unde este testată metoda

7 oct. 2023,, 15:40   Externe
2212 0

Un sat din Germania testează în premieră națională un serviciu de livrare cu dronă. În localitate, nu mai există niciun magazin de unde localnicii să cumpere cele necesare.

Așa că mulți au fost încîntați să afle că pot comanda alimente online de la un supermarket din cel mai apropiat oraș și că produsele vor fi livrate rapid cu ajutorul unei drone.

Atunci cînd au cumpărături de făcut, oamenii sînt nevoiți să meargă cu mașina pînă în primul oraș. „Mi s-a părut o idee interesantă să primesc produsele pe calea aerului. În plus, am vrut să sprijin acest proiect pilot”, spune Katharina Punzet, clientă, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Serviciul de livrare cu dronă funcționează la fel ca acela care asigură transportul alimentelor pe șosea. Clientul își instalează o aplicație pe telefonul mobil.Pune produsele de la supermarket în coșul virtual, plătește, apoi coletul este transportat cu bicicleta pînă la centrul de drone.

După ce aparatul de zbor aterizează, un biciclist preia coletul și îl duce la ușa clientului. Transportul e mai rapid și nu poluează.


Dronele au capacitatea de a parcurge o distanță de 100 de km cu o viteză maximă de 130 de km pe oră. Într-o primă fază, vor face doar drumuri scurte.

Cît timp durează testele livrările cu drone vor fi gratuite. În cazul în care clienții vor fi mulțumiți și vor continua să apeleze la acest serviciu, atunci pentru acesta va fi solicitat o taxă, valoarea căreia nu este încă cunoscută.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?