Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Li Qiang a co-prezidat cea de-a șaptea rundă de consultări guvernamentale chino-germane cu Olaf Scholz

21 iun. 2023,, 21:00   Externe
5870 0

Premierul Chinei, Li Qiang a co-prezidat a șaptea rundă de consultări guvernamentale chino-germane cu cancelarul Olaf Scholz la cancelaria din Berlin.

Cei doi premieri au ascultat rapoartele șefilor a 22 de departamente din ambele părți, inclusiv din domeniul afacerilor externe, comerțului și economiei, industriei, finanțelor, justiției, transporturilor, educației, științei și tehnologiei, sănătății, protecției mediului și dezvoltării, cu privire la progresele înregistrate în promovarea cooperării chino-germane în domeniile relevante.

Li Qiang a declarat că această consultare a fost eficientă și pragmatică și a obținut rezultate fructuoase. În situația actuală, China și Germania ar trebui să colaboreze mai strîns, iar ambele părți ar trebui să profite de oportunitatea transformării ecologice și să promoveze calitatea și modernizarea cooperării. China pledează pentru ca Germania și China să devină "parteneri verzi" și să consolideze comunicarea și coordonarea în ceea ce privește problemele ecologice și de mediu. "Ar trebui să aderăm la o atitudine pragmatică și deschisă pentru a obține mai bine beneficii reciproce și rezultate avantajoase pentru ambele părți. Cooperarea în materie de guvernanță economică globală ar trebui consolidată pentru a proteja stabilitatea lanțului internațional industrial de aprovizionare și pentru a promova redresarea rapidă a economiei mondiale.

Scholz a declarat că Germania este pregătită să mențină o comunicare strînsă cu China cu privire la toate problemele dintre cele două țări și să abordeze împreună provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, securitatea alimentară și problema datoriei. Partea germană nu are nicio intenție de a se decupla de China și este dispusă să consolideze cooperarea bilaterală și multilaterală cu China pentru a promova dezvoltarea și prosperitatea mondială.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?