Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Lavrov: "Admiterea urgentă a Ucrainei în UE va dovedi că Uniunea este implicată într-un joc geopolitic".

26 apr. 2023,, 13:30   Externe
2951 5

Admiterea urgentă a Ucrainei în UE va dovedi că scopul uniunii este un joc geopolitic pentru a atrage în ea noi teritorii.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă, după vizita sa la New York, în cadrul președinției ruse a Consiliului de Securitate al ONU.

"În Uniunea Europeană există persoane care doresc să accepte Ucraina în regim de urgență. Atunci, UE va dovedi doar că nu este vorba doar de îndeplinirea criteriilor, ci de un joc pur geopolitic pentru a atrage mai multe teritorii care sînt lăsate sau vor fi lăsate abandonate", a declarat Lavrov.

El a reamintit cît de regulat președintele sîrb Aleksandar Vucic și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că UE a cerut ca Belgradul să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei și să recunoască independența Kosovo, "scuipînd pe soarta sîrbilor" care trăiesc în nordul provinciei de sute de ani.

"Așa este UE acum: dacă ai o politică antirusească, ai șanse foarte mari [de a fi inclus în uniune]. Dar voi fi interesat să mă uit la situația cu aceeași Serbia, cu aceeași Turcia, care, nu mai știu cu cîți ani în urmă, a negociat [pentru aderarea la UE]", a declarat Lavrov.

17
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?