X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

La Căuşeni a fost organizată Sărbătoarea Vinului

11 oct. 2022,, 02:00   Externe
1541 0

Cei mai buni vinificatori din Căuşeni au fost omagiaţi în acest weekend, în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria oraşului. Sărbătoarea a fost întregită şi de un festival al orchestrelor de fanfară, organizată în premieră de autorităţile locale, transmite moldpres.md.

Cu acest prilej, administraţia oraşului a organizat un program de acţiuni menit să promoveze valorile, obiceiurile şi tradiţiile localităţii, inclusiv cele de creştere a viţei-de-vie şi producere a vinului.

Pentru căuşeneni şi oaspeţi au fost pregătite expoziţii susţinute de meşteri populari, bucătari, vinificatori, programe artistice, competiţii sportive, iarmaroace şi degustări.

„Localitatea noastră are cu ce se mîndri în acest sens, iar producătorii de vin din partea locului trebuie să aibă o zi a lor cînd vor avea posibilitatea să-şi demonstreze rezultatele muncii”, a remarcat primarul de Căuşeni, Anatol Donţu, solicitat de MOLDPRES.

La sărbătoarea vinului de nivel naţional, organizată la 1-2 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală, trei din cele nouă Poloboace de Aur, pentru vin de casă, au fost cucerite de căuşeneni.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав