Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Kîrgîzstan: Crește numărul morților în confruntări la graniţa cu Tadjikistan

17 sep. 2022,, 16:00   Externe
2627 0

Cel puţin 24 de persoane au fost ucise în confruntările de la graniţa cu Tadjikistanul, în contextul unei recrudescenţe a violenţelor între aceste două foste republici sovietice din Asia Centrală, relatează AFP, citat de Agerpres.

"24 de cadavre au fost aduse la unităţile sanitare din regiunea Batken", situată în sud-vestul Kîrgîzstanului şi la graniţa cu Tadjikistanul, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Kîrgîzstan, potrivit unui comunicat.

Kîrgîzstanul a anunţat vineri o încetare a focului cu Tadjikistanul după o escaladare a confruntărilor la graniţă, ciocniri soldate de asemenea cu peste 30 de răniţi, notează AFP şi Reuters.

Frontiera tadjico-kîrgîză este în mod constant scena unor confruntări. Aproape jumătate din graniţa de 970 km este contestată, iar progresele în ceea ce priveşte delimitarea frontierei au fost lente în ultimii ani.

În 2021 au avut loc un număr fără precedent de confruntări între cele două părţi, soldate cu peste 50 de morţi, declanşînd temeri de extindere a conflictului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?