X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Israel-Hamas Pentru Washington, Israelul a acceptat un armistiţiu în Gaza şi mingea este ''în terenul Hamas''

3 mar. 15:20   Externe
1907 0

Israelul a acceptat "mai mult sau mai puţin" un acord de armistiţiu în Fîşia Gaza, în prezent mingea aflîndu-se "în terenul Hamas", a declarat sîmbătă un responsabil american, în timp Statele Unite au început să paraşuteze ajutor umanitar în teritoriul palestinian, relatează agerpres.

"Pe masă se află un acord. Israelienii l-au acceptat mai mult sau mai puţin. Iar o încetare a focului de şase săptămîni ar putea începe astăzi în Fîşia Gaza dacă Hamas acceptă să elibereze o categorie bine definită de ostatici vulnerabili", a spus responsabilul american.

El a precizat că, deocamdată, "discuţiile continuă" pentru a parafa un acord înainte de începerea Ramadanului, luna sfîntă de post musulman, peste o săptămînă.

"Au fost progrese semnificative în ultimele săptămîni, dar, ca întotdeauna, nu există un acord pînă cînd nu se decide totul", a adăugat acest înalt responsabil într-o discuţie cu presa, sub protecţia anonimatului.

"Israelienii au acceptat în principiu elementele acordului", a insistat el.

Responsabilul a precizat că armistiţiul de şase săptămîni a fost conceput ca o "primă fază", cu scopul de a se ajunge la "ceva mai durabil", în special pentru a putea creşte în mod masiv ajutorul umanitar.

Statele Unite au realizat sîmbătă prima paraşutare de ajutoare umanitare în Gaza prin intermediul unor avioane militare care au distribuit aproximativ 38.000 de mese, a declarat armata americană.

Organizaţiile umanitare spun că aceste paraşutări aeriene sînt departe de a satisface nevoile de alimente şi provizii din zonă, unde peste 2 milioane de oameni se confruntă cu foametea.

Vineri, preşedintele american Joe Biden a anunţat paraşutarea de pachete cu alimente şi medicamente în Fîşia Gaza şi a deschis posibilitatea deschiderii unui coridor maritim pentru a facilita intrarea ajutorului umanitar în enclavă.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?