Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Iranul a lansat un nou distrugător

27 noi. 2023,, 19:45   Externe
2483 0

Șeful Statului Major al Forțelor Armate iraniene, generalul de brigadă Mohammad Bagheri, și-a exprimat mîndria cu ocazia includerii distrugătorului Dilman în Marina iraniană, relatează Tasnim.

Iranul a inaugurat noul distrugător Dilman la 27 noiembrie. La inaugurare, Bagheri a subliniat că, în ciuda sancțiunilor, Iranul a reușit să construiască acest distrugător modern.

Șeful Statului Major General a precizat că distrugătorul, proiectat de oamenii de știință și inginerii iranieni, a devenit un simbol al "speranței și un vestitor al dezvoltării și progresului viitor al țării".

Generalul Bagheri a mai spus că punerea în funcțiune a distrugătorului Dilman în Marea Caspică va spori securitatea în nordul Iranului și va promova o mai mare cooperare cu forțele armate ale altor state din regiune.

El a subliniat relațiile de prietenie ale Iranului cu țările de pe litoralul Mării Caspice și a menționat că noul distrugător va asigura securitatea atît pentru Iran, cît și pentru țările învecinate.


"Avem relații de prietenie cu toate țările riverane ale Mării Caspice. Distrugătorul Dilman va asigura securitatea atît pentru Iran, cît și pentru țările vecine din Marea Caspică", a declarat Bagheri.

6
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?