Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Întîlniri cu Xi jinping: Încerc să înțeleg China și mai bine

19 sep. 2023,, 21:00   Externe
2644 0

Joseph Olivier Mendo'o, originar din Camerun, student la Universitatea Beijing. El a participat la redactarea celor două scrisori adresate președintelui Xi Jinping.

De asemenea, a primit scrisoarea de răspuns care i-a lăsat o impresie profundă. Președintele Xi a transmis, în scrisoare: „Pentru a înțelege China de astăzi, trebuie să înțelegi Partidul Comunist Chinez. China are un proverb: Mai bine să vezi o dată, decît să auzi de o sută de ori. Trebuie să vizitați în diferite zone ale Chinei, pentru a înțelege cît mai profund realitatea Chinei.”

În acești ani, Joseph Olivier Mendo'o a călătorit mult în China. A mers în mod special în satul Shenshan din Jiangxi, pe care președintele Xi l-a vizitat. Acolo a observat transformarea satului: s-au construit drumuri, s-a dezvoltat comerțul electronic, iar sărăcia a fost eradicată.

Joseph Olivier Mendo'o: „sînt foarte interesat de modul în care conduce președintele Xi. În special, admir modul în care abordează problema sărăciei, pentru că Africa are în continuare probleme majore în acest domeniu. Cum reușește China și cum ar putea reuși Africa? sînt din Africa și vreau să contribui la rezolvarea problemelor Africii. Am venit să învăț, în special despre programul de reducere a sărăciei propus de președintele Xi, să înțeleg cum funcționează și cum poate fi atît de precis, să aflu cum reacționează oamenii obișnuiți.”

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?