X 
Cutremure stiri: 502

India pregătește pentru Armenia o nouă versiune a rachetei Apocalypse

28 sep. 10:45   Externe
6 ore in urma 931 0

Potrivit Indian Defence Research Wing, o resursă analitică afiliată Ministerului indian al Apărării, New Delhi analizează în prezent problema furnizării către Armenia a rachetelor tactice Pralay (Apocalypse).

Contractul nu a fost încă încheiat, dar surse apropiate Ministerului indian al Apărării spun că există posibilitatea semnării rapide a documentului și a livrării rachetelor, relatează haqqin.az.

Reamintim că, în luna iulie a acestui an, Indian Defence Research Wing a anunțat pentru prima dată că Armenia a trimis o cerere de achiziționare a rachetelor operațional-tactice Pralay pentru a crea un echilibru cu rachetele operațional-tactice LORA achiziționate de Azerbaidjan de la Israel.

În același timp, ziarul reamintește despre obligațiile Indiei de a nu exporta rachete cu o rază de acțiune mai mare de 300 de kilometri și o greutate a focosului mai mare de 500 de kilograme. Aceasta înseamnă că, în condițiile actuale, transferul de rachete Pralay către Armenia este imposibil. De aceea, după cum scrie site-ul, India lucrează activ la adaptarea rachetelor Pralay cu o rază de acțiune redusă.

Trebuie precizat că India a finalizat testarea rachetelor Pralay cu combustibil solid în noiembrie 2023, începînd ulterior producția lor în serie.


Caracteristica tehnică a acestei rachete este traiectoria sa cvasi-balistică, datorită căreia Pralay manevrează pe măsură ce se apropie de țintă și devine o țintă dificilă pentru potențialele sisteme de apărare antirachetă inamice.

În ceea ce privește caracteristicile sale, racheta indiană este apropiată de rachetele cvasi-balistice rusești Iskander-M, deși sursele rusești susțin superioritatea acestora din urmă.

Reamintim că armata Armeniei deține și rachete Iskander-M, care au fost utilizate la sfîrșitul războiului de 44 de zile în timpul atacurilor asupra orașului Șușa.

De asemenea, se știe că Armenia este interesată de achiziționarea rachetelor hipersonice BrahMos din India, cu o rază de acțiune de aproximativ 1 000 de kilometri și o greutate a focosului de o tonă.

2
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав