Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

India mizează pe investiţii de miliarde de dolari

8 feb. 20:30   Externe
2323 0

India este pe punctul de a finaliza primul său acord de liber schimb, conform căruia un mic grup de ţări europene ar urma să investească pînă la 100 de miliarde de dolari pe parcursul a 15 ani, în schimbul unui acces comercial mai uşor pe cea mai populată ţară din lume.

Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS), care include Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, s-a angajat să investească în India, în cadrul unui acord comercial care este în ultima fază a negocierilor, susţin sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Termenii de bază ai acordului au fost conveniţi şi în prezent negocierile se concentrează pe valoare finală a investiţiilor, care ar putea să se ridice la 100 de miliarde de dolari pe parcursul a 15 ani, noitează Noi.md cu referire la economica.net.

În timp ce India vrea ca angajamentele ţărilor AELS să fie obligatorii din punct de vedere legal, un oficial european din apropierea negocierilor a spus că, cel mai probabil, suma menţionată va fi mai mult un obiectiv, astfel încît termenii acordului să nu includ o obligaţie legală.

Dacă se va finaliza, ar fi pentru prima dată cînd India obţine un angajament de investiţii de asemenea natură, în cadrul unui acord de liber schimb.


1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?