X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4139

Îndemnul Chinei către SUA

2 sep. 15:25   Externe
6 ore in urma 1424 0

Washington a denaturat realitățile, a intervenit în mod flagrant în afacerile interne ale Chinei și a calomniat politica guvernului chinez față de Regiunea Autonomă Xinjiang-Uigură, a declarat, luni, Mao Ning, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

China este foarte nemulțumită de faptele făcute de SUA, se opune vehement acestora și a făcut demersuri serioase pe lângă autoritățile americane, anunță romanian.cri.cn

Așa-numitul raport de evaluare a drepturilor omului în Xinjiang este, de fapt, un amestec de informații false, un mijloc politic fabricat de SUA și alte forțe occidentale care servește la strategia americană de a intimida China cu Xinjiang. Ori, acest lucru este complet ilegal și invalid, a spus oficialul chinez.

Diplomatul chinez a subliniat că doar locuitorii de acolo pot spune care este situația drepturilor lor. Regiunea este azi stabilă și prosperă, în stadiul cel mai bun din istorie. China îndeamnă SUA să înceteze să mai valorifice problema Xinjiang ca să intervină în treburile chineze interne, să nu mai aducă daune intereselor sale și să stopeze fabricarea și vehicularea de informații false despre Xinjiang.

6
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав