Preşedintele stiri: 3024
Puterea stiri: 7076

Incendiu la o instalaţie petrolieră din sudul Libanului; guvernul a anunţat că situaţia este sub control

12 oct. 05:00   În lume
1117 0

Un container de combustibil a fost cuprins de flăcări luni la rafinăria de petrol de la Zahrani, din sudul Libanului, informează Reuters. Pompierii au reuşit să controleze incendiul, a anunţat pe Twitter cabinetul premierului, citîndu-l pe ministrul energiei.

Canalul de televiziune Al Jadeed a relatat că armata libaneză a început să evacueze regiunea, pe fondul temerilor că focul s-ar putea extinde şi ar putea provoca o explozie.


Incendiul de luni a ameninţat să reprezinte încă un dezastru pentru Liban, ţară ce se confruntă cu o criză economică profundă care a determinat închiderea, sîmbătă, a celor două cele mai mari centrale electrice, de la Zahrani şi din Deir Ammar (nord), oprind practic alimentarea întregii reţele de electricitate, deja afectată de numeroase întreruperi. Duminică, Ministerul energiei libanez a anunţat reluarea furnizării, după livrarea de către armată a 6000 kl de motorină către cele două centrale.

Libanul trece prin ceea ce Banca Mondială a numit drept cea mai profundă depresie economică din istoria modernă, sărăcia ajungînd să afecteze trei sferturi din populaţia ţării. Totuşi, libanezii sînt nevoiţi să se orienteze în tot mai mare măsură spre generatoare de curent particulare, care aduc şi facturi crescute la combustibil, în condiţiile în care compania de electricitate de stat asigură furnizarea curent cel mult cîteva ore pe zi în zonele în care locuiesc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X