Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Incendiu la centrala atomică din Zaporozhie: Precizările autorităților

4 mar. 2022,, 07:55   Externe
2888 0

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporozhie nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație. Cu această precizare a venit Guvernul Republicii Moldova, notează Noi.md

”Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporozhie, lîngă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul, deși puternic, a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze”, se arată în nota executivului.

Totodată, datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informam periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv.

”Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate”, spun autoritățile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?