COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Încălzirea anomală în Rusia ar putea fi provocată de arma climatică a SUA

16 ian. 2020,, 01:32   În lume
3312 3

Un parlamentar din Rusia susține că Statele Unite „ar putea folosi arme pentru manipularea climei” pentru a provoca o iarnă caldă în Rusia, dînd vina pe autoritățile americane pentru încălzirea globală, scrie The Moscow Times.

Meteorologii au declarat că iarna neobișnuit de caldă din Moscova și din alte părți ale Rusiei a fost cauzată de un front atmosferic venit dinspre Oceanul Atlantic.

„Sunt convins că acestea nu sînt schimbări întîmplătoare”, a declarat parlamentarul Alexei Zhuravliov. „Dacă permafrostul Rusiei se topește va fi un dezastru. Americanii știu asta și își testează arma”.

Liderul partidului Rodina a mai declarat, în 2019, că incendiile de vegetație din Siberia și furtunile din Moscova au fost provocate tot de „armele climatice” folosite de SUA.

Teoria potrivit căreia Statele Unite ar putea folosi astfel de arme împotriva Rusiei datează din 2010, cînd Moscova a trecut printr-o vară caniculară. Un cercetător rus a susținut că „armele climatice provoacă secetă și alte fenomene extreme în diverse părți ale lumii”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X