X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Încălcarea regulilor circulației rutiere: Ce document va fi supus dezbaterilor în România

15 apr. 14:15   Externe
2472 0

În România, se pregătește a fi supus dezbaterilor un proiect de lege, care ar face posibilă depunerea la poliție a plîngerilor cu privire la încălcarea regulilor circulației rutiere în baza unor probe video realizate de alți șoferi.

Ideea proiectului este că toți participanții la trafic ar putea fi "ochii" poliției și semnala cazurile scandaloase de nerespectare a regulilor, cu consecințe pentru cel ce a încălcat regulile circulației.

Proiectul propune permiterea înregistrării infracțiunilor rutiere și aplicarea amenzilor în baza înregistrărilor video realizate de alți șoferi cu ajutorul telefoanelor sau a aparatelor de înregistrare. Înregistrarea video va fi însoțită de o declarație precum că înregistrarea video nu este editată, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Aceasta nu este prima încercare de a introduce astfel de inovații în România. Experții din cadrul Ministerului de Interne consideră că lansarea procedurii de reclamare a infracțiunilor va contribui la reducerea semnificativă a numărului de încălcări ale regulilor de circulație și a accidentelor.

România este pe primul loc în UE după numărul de accidente rutiere soldate cu decese.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?