X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Încă o navă a plecat din Odesa prin coridorul temporar pe Marea Neagră

28 aug. 2023,, 07:11   Externe
2708 0

O navă care transportă produse din oţel către Africa a părăsit portul ucrainean Odesa printr-un coridor temporar pe Marea Neagră.

Este al doilea vas care face acest lucru de cînd Rusia s-a retras luna trecută dintr-un acord negociat de ONU care permitea exportul de cereale în condiţii de siguranţă, a declarat duminică un înalt oficial guvernamental ucrainean, transmite noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Vicepremierul Oleksandr Kubrakov a declarat că nava PRIMUS, sub pavilion liberian, a început să navigheze printr-un coridor temporar înfiinţat pentru navele civile, el confirmînd o informaţie prezentată sîmbătă de un deputat ucrainean.

„Cea de-a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odesa şi navighează acum printr-un coridor temporar”, a scris Kubrakov pe platforma de socializare X, denumită anterior Twitter.

Kubrakov a precizat că nava se afla în port din 20 februarie 2022, chiar dinaintea începerii războiului din Ucraina, şi că transporta produse din oţel către Africa.


Cele trei porturi maritime din Odesa au trimis zeci de milioane de tone de cereale în cadrul unui acord de un an negociat sub egida ONU.

Rusia a ameninţat că va trata toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce s-a retras din acord luna trecută.

Ca răspuns, Ucraina a anunţat crearea unui „coridor umanitar” care cuprinde coasta vestică a Mării Negre, în apropiere de România şi Bulgaria.

1
1
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?