X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În SUA a luat sfîrșit ancheta privind documentele secrete ale lui Biden

8 feb. 16:45   Externe
1930 0

Ancheta asupra președintelui american Joe Biden pentru păstrarea necorespunzătoare a documentelor clasificate a fost finalizată.

Procurorul general al țării, Merrick Garland, a anunțat acest lucru într-o scrisoare trimisă Congresului, scrie Politico.

„Consilierul special Robert Hur și-a încheiat ancheta”, se arată în scrisoare.

Garland a remarcat că Hur a depus raportul pe 5 februarie. Scrisoarea nu oferă detalii despre rezultatele investigației.

Procurorul General a promis că va face publice documentele cît mai curînd posibil „în conformitate cu cerințele legale și cu politica departamentului”. El a precizat că acest lucru se va întîmpla după ce raportul va fi verificat de Casa Albă. Analiza va fi finalizată săptămîna aceasta, a declarat purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Ian Sams.


Pe 10 ianuarie, a devenit cunoscut faptul că Biden a păstrat documente secrete în biroul său de la Centrul Biden pentru Diplomație și Angajament Global de la Universitatea din Pennsylvania din Washington. Acestea au fost găsite de juriștii președintelui încă în noiembrie 2023. Era vorba despre aproximativ zece documente de la vicepreședinția lui Biden (2009-2017), care conțineau informații despre Ucraina, Iran și Marea Britanie.

Două zile mai tîrziu, Casa Albă a anunțat descoperirea mai multor documente marcate „secret” în garajul casei lui Biden din Wilmington. Pe 12 ianuarie, Garland a anunțat numirea unui consilier special care să investigheze manipularea greșită de către Biden a documentelor guvernamentale confidențiale.

1
4
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?