X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

În Spania a fost anunțat cod roșu și portocaliu de furtuni și ninsori

19 ian. 2020,, 16:01   Externe
3418 0

Atenționare de fenomene meteorologice severe, cu potenţial periculos, prognozate de Agenţia Meteorologică de Stat din România (AEMET) în Spania.

Ministerul Afacerilor Externe din România îndeamnă cetățenii să evite călătoriile în Regatul Spaniei în perioada 19 - 21 ianuarie 2020, transmite NOI.md cu referire la știri.md.

Zonele de evitat:

- Comunitatea Valenciană (zona litorală a provinciilor Alicante și Valencia) a fost emis cod roșu și pentru provincia Castellon (Comunitatea Valenciană),

- Comunitatea autonomă Catalonia (provinciile Girona, Barcelona și Tarragona),


- Insulele Baleare și regiunea Murcia, cod portocaliu de averse de ploaie însoțite de furtuni de intensitate puternică sau foarte puternică, rafale intense de vânt, valuri puternice și, izolat, chiar zăpadă.

Furtuna “Gloria” va fi localizată între estul peninsulei Iberice și Insulele Baleare, avînd tendința de a se deplasa ulterior spre sud.

Potrivit specialiștilor, cel mai probabil, în perioada 19 - 20 ianuarie 2020, furtuna va spori în intensitate, rafalele de vînt fiind deosebit de intense, în special pe partea de nord și nord-est, depășind local 100/120 km/ h.

De asemenea, în zonele de coastă din estul peninsulei și Ibiza, valurile vor putea atinge 7 m. Fenomenul va fi însoțit de precipitații intense, a căror cantitate de apă la sol va fi de 150 l/mp pe suprafețe extinse.

Stratul de zăpada va fi abundent la altitudini de peste 300m, în partea estică a peninsulei Iberice, și va acumula în anumite zone pînă la 10 cm.

Deși furtuna are tendința de a se deplasa, începînd din seara zilei de 20 ianuarie 2020, spre sud, către nordul Africii, în cursul zilei de 21 ianuarie 2020, fenomenele meteo periculoase vor ajunge în nord-estul peninsulei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?