X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În Karabah a sosit o nouă misiune ONU

9 oct. 2023,, 13:45   Externe
2266 0

O misiune ONU pentru a studia situația umanitară și nevoile populației a sosit în Karabah.

Informația aparține agenției de știri azere APA.

Potrivit acesteia, la primele ore ale dimineții, vehiculele misiunii ONU s-au deplasat de la Aghdam la Khankendi (Stepanakert).

Aceasta este a doua deplasare a misiunii ONU în Karabah, după acțiunile antiteroriste locale desfășurate acolo. Anterior, aceasta a vizitat regiunea la 1 octombrie.

În urma primei deplasări, purtătorul de cuvînt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat în cadrul unui briefing la New York că, în timpul vizitei de o zi în regiune, misiunea nu a găsit semne de distrugere a infrastructurii civile, inclusiv a școlilor și spitalelor, deși toate magazinele erau închise. De asemenea, el a precizat că membrii misiunii nu au auzit niciun raport de violență împotriva civililor de la ultima încetare a focului.


Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat la întîlnirea de vinerea trecută cu directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Henry Kluge, că Biroul coordonatorului rezident al ONU în republică, împreună cu reprezentanți ai agențiilor specializate relevante ale organizației, vor vizita din nou Karabahul în viitorul apropiat. El a subliniat că Baku sprijină acest proces.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?